Når språket skaper fordommer


Fra venstre: Lene Johansen, Bent Winter, Andersta Eka,
Fredrik Jörgensen, Mette Moestrup og Ann Heberlein.
I går var vi til en debat, mellem svenskere, Ann Heberlein, lektor i etik ved Lunds universitet og forfatter af 'Den banala godheten'. Anders Eka, dommer i Högsta Domstolen og næstformand i Pressens Opinionsnämnd for presseetiske spørgsmål i Sverige. De danskere Mette Moestrup, er forfatter og cand.phil i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Bent Winther er politisk redaktør på Berlingske og redaktør af lørdagsmagasinet Politiko

Debatten skulle være om, hvordan sproget har 
eller kan lave nogle fordomme for os nordiske mennesker. Men debatten tog en drejning og blev mere om de to landes politiske situationer.

Selv om debatten tog en lille drejning, så var den dog spændende. Der blev blandt andet talt om, hvordan det svenske media sensorer informationer f.eks. kriminalitet og racisme i Danmark og Sverige. Der blev også talt om Anne Heberleins nye bog ’Den banale godhed’.

Tallet af voldtægter er også vokset gennem de sidste par år. De talte også om, hvordan verden er, på så kort tid, forandret så meget, f.eks. det, at sager om voldtægt nu er blevet en af de ’normale’ sager og ikke noget nyt.

Comments

Popular posts from this blog

oppsummering 😽

Færøsk-talende svensker på Sprogcafé